Vanaf 1 mei kunt u zelfsturende voertuigen tegenkomen op de weg

Zelfrijdende, of juister: zelfsturende, voertuigen kunnen vanaf 1 mei zichtbaar worden in het verkeer. Vanaf dan mogen constructeurs en technologiebedrijven autonome voertuigen op de openbare weg testen. “Maar België zou België niet zijn, mochten daar geen regeltjes aan vasthangen.”


In de VS wordt de zelfrijdende bezorgdienst Nuro al getest. Foto: rr

“Als u een autonoom voertuig op de weg spot? Gewoon doorrijden zoals u normaal doet”, zegt Sven Heyndrickx, woordvoerder van minister van Mobiliteit François Bellot (MR). Hij, of zijn afgevaardigde, kan constructeurs en technologiebedrijven vanaf 1 mei toestemming geven om zelfsturende voertuigen te testen op de openbare weg. “Gecontroleerde experimenten”, noemt de minister het, “onder strikte voorwaarden en beperkt in de tijd”. Bedrijven die een uitzondering op de wegcode aanvragen, moeten volgens Heyndrickx precies aangeven op welke wegen ze hun voertuig zullen testen, op welke dag en tussen welke uren, en met welke veiligheidsmaatregelen.


“België zou België niet zijn, mochten er geen regeltjes aan vasthangen”, reageert Mark Pecqueur, docent en onderzoeker in voertuigentechnologie aan de Thomas Morehogeschool. “In de VS zijn dat soort regels er niet: wie het kapitaal heeft om verzekerd te geraken, kan testen wat hij maar wil. Met minder beperkingen ga je natuurlijk sneller vooruit. Maar goed, dat het testen nu ook bij ons kan, is een grote stap voorwaarts. Hoe meer real life testing, hoe slimmer de autonome wagens zullen worden.”


“Ik ben nu bij een bedrijf in Lyon dat met autonome taxi’s en shuttles werkt. Er is alvast interesse om in België te komen testen”, zegt Pecqueur. “Maar er zullen nu vanuit nieuwe opportuniteiten ook nieuwe Belgische bedrijven ontstaan. Met Thomas More hebben we bijvoorbeeld een autonoom voertuig ontwikkeld dat rijdt op basis van de gsm – nu is er de mogelijkheid om de volgende stap te nemen.”

Positief reageert ook Kris Neyens, projectleider van ALEES.


Dat is een samenwerking tussen de stad Mechelen, het Havenbedrijf Antwerpen en zes bedrijven, die focust op elektrisch autonoom goederenvervoer in de binnenstad, als alternatief voor de camionetten in de stad. Samen stellen de deelnemers eind mei een eerste realisatie voor op de Bruul in Mechelen. “Een voorzichtige demo met amper 10 kilometer per uur, met een voertuig dat pakketten kan leveren zonder chauffeur – een samenwerking met constructeur EasyMile in Toulouse.”


“Maar ook in de ruimere toekomst zijn er vanaf nu mogelijkheden om sneller te innoveren”, zegt Neyens. “Wij denken bijvoorbeeld aan ‘microhubs’: klein goederenvervoer van de stadsrand naar het centrum. Qua technologie staat dat al goed op punt.”


Volgens Bellot is België een van de eerste landen in Europa die autonome tests mogelijk maken. Particulier autonoom vervoer is in de EU nog niet toegestaan.


https://www.gva.be/cnt/dmf20180427_03487276/vanaf-1-mei-kunt-u-zelfsturende-voertuigen-tegenkomen-op-de-weg