Bussen zonder chauffeur? Als het van deze stad afhangt is dat binnenkort een feit!

Bijgewerkt: 23 jan 2019

Kortrijk


De Kortrijkse overheid wil een proefproject met onbemande busjes van het station naar Hoog Kortrijk. Indertijd was Kortrijk de eerste die verkeersvrije winkelstraten invoerde. De Groeningestad wil nog eens pilootstad zijn.


Er moet dringend iets gebeuren met onze mobiliteit in de steden. Dat zegt Mark Pecqueur, een autoriteit op het vlak van mobiliteit. Het inzetten van onbemande voertuigen is daar een onderdeel van. “En die evolutie gaat razendsnel”, waarschuwt Pecqueur. Hij trok dinsdag met de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) naar Lyon waar Navya experimenteert met onbemande busjes en taxi's. Vincent Van Quickenborne ziet opportuniteiten. Hij wacht af of hij aan zet is de volgende legislatuur maar dan gaat hij er voor. Wachten is echt geen optie.


“De Lijn is bezig met een studie over het traject station-Hoog Kortrijk”, zegt Van Quickenborne. “Die resultaten worden pas verwacht in 2019. En dan is het nog niet zeker of er een trambus komt in onze stad. Wij en Kortrijk moeten klaar zijn voor plan B. Ik zie dat nog andere steden concurreren met De Lijn.”


Stuur noch pedalen

Dat plan B is een busje dat onbemand en zonder bedding richting Hoog Kortrijk kan rijden. Navya maakte onlangs het honderdste exemplaar in een fabriek in Lyon en is nu aanwezig in een dertigtal steden over de hele wereld.


Woordvoerder Jean-Baptiste Latil D'Albertas (26) gelooft rotsvast in het welslagen van het onbemand en elektrisch rijden. Navya begon als een start-up en evolueert snel. Dat moet want de technologie is amper bij te houden. Navya heeft nu een eerste commercieel autonome voertuig, na acht prototypes. Sensoren en camera's zorgen voor een veilig gevoel en tussendoor kan je koffiedrinken, werken op je laptop of een praatje slaan. Er is stuur noch pedalen.


“We zijn begonnen met een wit blad”, zegt D”Albertas. “Sinds vorig jaar is de fabriek operationeel en sindsdien liep de honderdste bus van de productielijn. Ondertussen zijn we ook al gestart met de ontwikkeling van de onbemande taxi. In Lyon zetten we een experiment op in de publieke ruimte. Het busje rijdt over een afstand van anderhalve kilometer. In een controlekamer wordt alles in de gaten gehouden.”


280.000 euro

U begreep het al: de software in het voertuig is het allerbelangrijkste. Stopt het busje bij een onverwachte hindernis? Jawel, en Q heeft het in Lyon getest. Zelfs een duif op het wegdek doet het vehikel stoppen. De weg wordt vooraf gescand en zo kan het voertuig autonoom bewegen. In de bus zit een blackbox die alles registreert. Er zijn vijftien plaatsen. Er is ruimte voor een rolstoel en film of tv kijken kan zeker. Kortrijk lonkt hier naar Barco. “Er zijn strategische deals mogelijk”, zegt Pecqueur. “Dan denk ik onder meer aan reclame. De prijs bedraagt nu 280.000 euro voor één busje. De realisatie kan in een klein jaar. Het is een niet tegen te houden evolutie.”


Van Quickenborne lijkt overtuigd van het mobiliteitsmodel. De vlugge invoering klinkt als muziek in de oren. Na de eerste verkeersvrije winkelstraat de stad met de eerste onbemande busjes. “Eerst was er het paard en de kar. Het paard viel weg. We krijgen een gelijkaardige evolutie. Een proefproject in Kortrijk met een busje is zeker de moeite waard.”


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180606_03548226